Kingdom Come: Deliverance už prodalo milion kusů. Kam až může vystoupat?

Dá se předpokládat, že milion prodaných kopií byl cíl vývojářského studia Warhorse, když Kingdom Come: Deliverance vydávalo. Vycházeli z jednoduchých počtů: hra se pohodlně zaplatí někde kolem půlmilionu prodaných kusů a vše nad to už bude příjemný zisk, který si majitelé firmy mohou rozdělit, případně použít k vývoji dalších projektů.

Podle několika zdrojů už Kingdom Come: Deliverance milion prodaných kusů hravě přesáhlo – cíl je tedy splněn. Moc práce to přitom nedalo, hra vyšla 13. února a na milion se dostala přibližně o týden později. To dává prostor pro spekulace, kam až prodeje Kingdom Come: Deliverance mohou vystoupat?

Bude mít Kingdom Come dlouhý ocas?

Odpověď je jednoduchá – hodně vysoko a titul se může stát nejprodávanější českou hrou všech dob. Je jasné, že nejlepší prodeje se odehrávají právě v prvním týdnu od vydání, kdy jsou na hru všichni zvědaví. Kingdom Come: Deliverance však patří k těm hrám, které pravděpodobně budou mít takzvaný “dlouhý ocas”, což znamená, že se dlouhodobě může prodávat v hezkých číslech. Jde totiž přesně o ten typ hry, která zprvu neměla velký marketing, ale jejíž kvality a značný rozsah se postupně “rozkřiknou”. Podobná RPG jako Zaklínač 3 nebo Skyrim se výborně prodávají i po letech po vydání. Právě k nim je Kingdom Come často přirovnáváno.

Warhorse Studios mají důvod k oslavám. Kingdom Come: Deliverance se za pár dní zaplatilo a teď už bude jen pěkně dlouho generovat zisk.

Podle statistiky SteamSpy se PC verze, kterou je vždy nutné aktivovat na Steamu, ať si hru koupíte digitálně nebo krabicově, prodalo k dnešnímu dni 472 000. Statistika má však několikadenní zpoždění a v posledních zaznamenaných dnech přibývaly desítky tisíc kusů. Dá se tedy vycházet z toho, že na PC se hry prodalo kolem 600 tisíc kusů. Na konzolích se většinou prodává alespoň dvakrát tolik. V případě Kingdom Come tato úměra ale nemusí platit, protože hra je svým hardcore pojetím šitá spíše pro PC hráče. Prodeje na počítačích a konzolích proto budou zřejmě vyrovnané.

Kolik Kingdom Come: Deliverance vydělalo?

V tomto roce se Kingdom Come: Deliverance může pomalu, ale jistě sbírat jeden prodaný milion za druhým. Realistický odhad podle aktuálních výsledků jsou 3 miliony prodaných kusů ke konci roku.

A kolik Kingdom Come: Deliverance svým autorům zatím vydělalo? Pokud vyjdeme z prodaného milionu a průměrné ceny 50 eur za hru, dostaneme se k sumě 50 milionů eur, tedy 1,25 miliardy korun. To je jen hrubý obrat, který hra přinesla všem zúčastněným před zdaněním. Z toho přibližně 30 % připadá na distribuci a zbytek je příjem tvůrcům, ze kterého po odečtení nákladů ve výši 200-250 milionů korun vyjde čistý zisk.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

4
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Zaxs
Host
Zaxs

Zasloužená gratulace 🙂

Kefalin
Host
Kefalin

srovnávat tuhle zabugovanou srajdu s Witcherem 3, to chce hodně silnej žaludek..

Vojcek
Host
Vojcek

tvoje pr, musí žarlit na tvá ústa, že produkujou takové sr*/ky .) Witcher jestli si pamatuješ měl taky brutální množství bagu…a doteď v té hře jsou .)

pedro94
Host
pedro94

Pan Vávra bude bohatý nevěst. Zlatokopky už vybírají košilky a leští mrkače.