Studio Telltale Games zkrachovalo. Jeho hry byly přitom velmi úspěšné

Někdy ani slušné prodejní úspěchy k uchování provozuschopnosti vývojářského studia nestačí. Obzvlášť tehdy, je-li studio řadu let špatně vedeno a jeho zaměstnanci jsou nespokojení. Přesně to se totiž přihodilo společnosti Telltale Games, o které se už nějakou dobu vědělo, že má specifické problémy, ale málokdo tušil, že jsou takového rázu, aby firma musela skončit. A přeci se to stalo.

Šéf společnosti Steve Hawley trpký konec potvrdil. “Byl to velmi těžký rok, kdy jsme s celým týmem pracovali na tom, dát firmě nový kurz. Bohužel nám ale došel čas. V tomto roce jsme částečně vydali to nejlepší v historii společnosti a sklidili za to velmi pozitivní ohlas. Prodejní čísla to ale bohužel nepotvrdila. S těžkým srdcem tak přihlížíme tomu, jak naši přátelé odcházejí, aby rozšířili náš způsob vyprávění příběhů v rámci herní branže.

Velká část z několika stovek zaměstnanců Telltale Games byla okamžitě propuštěna. Zůstává 25 posledních, kteří mají za úkol dokončit projekty nasmlouvané s partnery.

Velmi produktivní společnost

Zcela jisté je, že nevyjdou oznámené série The Wolf Among Us 2 a Stranger Things. Běžící série The Walking Dead by měla být ukončena po vydání druhé epizody, byť se objevily nepotvrzené informace, že má být dokončena.

Vývojářské studio Telltale Games v minulých letech proslulo vydáváním epizodických adventur využívajících známých značek. Kromě výše jmenovaných šlo zejména o Minecraft, Batman či Games of Thrones. V časech svého největšího rozpuku firma hry doslova chrlila a za svou historii dokončila několik desítek projektů.

V posledních letech ale stále častěji na povrch prosakovaly zprávy o špatném managementu, který měl mít na svědomí především bývalý šéf společnosti, Kevin Brunner. Ten se s firmou ostatně soudí. Přestože poslední projekty nebyly zase tak úspěšné, Telltale bylo v minulosti tak komerčně úspěšné, že by za normálních okolností končit nemuselo.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

4
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Standa
Host

Tohohle herního studia by bylo škoda, ale trh je nekompromisní. Na Minecraftu se jim myslím docela dařilo a Walking Dead je škoda 🙁

Spekoun
Host
Spekoun

Go Woke go Broke.

Jo pokud zamestnate SJW neo marxisty nic jineho se vam stat nemuze.

Ono se vyplaci hezky podpora zen a minoryt ale to ze na platy a benefity padne 2x vic nez u bezne spolecnosti to jim nevadi.

Ono jak se rika problem SOCIALIZMU je v tom ze drive ci pozdeji vam ty CIZI PENIZE DOJDOU.

Filip
Host
Filip

Když ti to nemyslí, tak nikde nic nepiš.

Kim
Host
Kim

O úspěšnosti studia bych trochu pochyboval. Batman byl jasný propadák.