Když miliardy nestačí. Vesmírný simulátor Star Citizen dostal další finanční injekci

Přestože vesmírný simulátor Star Citizen aspiruje na několik negativních rekordů (přinejmenším nejdéle vyvíjená a nejdražší hra), stále je tu nejen dostatek fanoušků, ale také investorů, kteří věří, že z toho nakonec jednou bude dobrá hra. I když dobrá by v tomto případě bylo jednoznačné zklamání. Star Citizen musí být naprosto skvělý a přelomový, aby ospravedlnil všechny ty propálené prostředky.

Zní to neuvěřitelně, ale vývojářskému studiu Cloud Imperium Games nestačí 275 milionů dolarů (a další stále přibývají), které vybral od fanoušků hry v rámci crowdfundingu. Teď totiž oznámil už několikátou finanční injekci od investorů. Tentokrát jde o investorské skupiny Calder Family Office, Snoot Entertainment a ITG Investment. Celkem do rozpočtu přispějí částkou 17,25 milionu dolarů.

Čtete také: Star Citizen se může stát nejdražší hrou, která nikdy nevyjde. Hrozí průšvih gigantických rozměrů

Díky tomu rozpočet Star Citizenu nabobtnal na 33,8,6 milionů dolarů. Jen pro srovnání: produkční náklady blockbusteru Star Wars – Vzestup Skywalkera dosáhly “pouhých” 317 milionů dolarů. Asi netřeba dodávat, že s takovým rozpočtem dosud nepracovala žádná hra.

Cloud Imperium informuje, že stávající investoři Calder Family Office, Snoot Entertainment a ITG Investment využili opce na nákup dalších akcií společnosti. Náklady odpovídají neúročeným opčním cenám pro stávající akcionáře, které byly smluveny v době jejich první investice v roce 2018. V důsledku těchto transakcí nedošlo k žádným změnám ve správní radě. Chris Roberts stále drží plnou kontrolu coby předseda představenstva skupiny,” stojí v tiskové zprávě k investici.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 3 Prumer: 2.7]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

1
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Waldezz
Host
Waldezz

Nakonec jsem, ale hru koupil a je to fakt nádhera. Ta nová planeta je luxusní 
V těch startovních balíčcích mají docela bordel, pokud by si chtěl někdo hru vyzkoušet co nejlevněji, tak si pročti https://starcitizen.cz/