Gabe Newell je přesvědčen o tom, že Xbox Series X je lepší než PlayStation 5

Foto: Valve

Spoluzakladatel firmy Valve Gabe Newell poskytl rozhovor pro novozélandský televizní pořad The Project, kde diskutoval o svém pobytu na Novém Zélandu kvůli situaci ve světě. Moderátoři se ho mimo jiné zeptali i na to, kterou konzoli z nadcházející generace považuje za lepší. K tomu Newell bez dlouhého rozmýšlení řekl, že je to Xbox. Možná se zeptáte stejně jako moderátor. Proč? „Protože prostě je“, odpověděl stroze Gabe Newell.

Zároveň doplnil, že v tomto závodě nemá na nikoho vsazeno, jelikož dělají většinu vývoje na osobních počítačích, ale pokud by si měl vybrat z těchto dvou, určitě by zvolil Xbox.

Žádná další vodítka, podle kterých by si vybral, už neposkytl. I když Valve nemá vsazeno, tak poslední dobou se na Steamu objevují původně exkluzivní tituly z dílny Microsoftu. Kromě toho má nová konzole od Microsoftu oproti PlayStationu 5 více shodných znaků s počítačem, což může být pro vývojáře jako Valve lepší. Podle specifikací také disponuje větším výpočetním výkonem. S volbou však nejspíše nesouvisí to, že Newell dříve v Microsoftu působil.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 0 Prumer: 0]

Hráč s láskou ke komiksům a popkultuře. Příležitostný sportovec a milovník adrenalinu.

Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
Upozornit na