Ve Falloutu 76 propukly protesty kvůli předplatnému. Ztrácejí se předměty a privátní servery nejsou soukromé

Jak to tak vypadá, zavedení předplatného Fallout 1st do Falloutu 76 způsobilo především jedno: pomyslný hrnec hráčské trpělivosti definitivně přetekl. Po prvotním šoku z toho, co si to společnost Bethesda vlastně dovolila, se komunita začíná mobilizovat.

Tip na článek:  Zpoplatnění Falloutu 76 je neomluvitelné - komentář

Už jen zavedené předplatného Fallout 1st vedlo k řádné kritice ze strany hráčů. Především proto, že toho moc nenabízí a navíc je poměrně drahé. Jenže to byl jen začátek. Jak už je pro Fallout 76 nemilým zvykem, spuštění předplatného probíhalo všelijak, jen ne plynule a spolehlivě.

Opět jedna velká katastrofa

Hráči tak do internetových fór uvádějí příhody, jak jim nenávratně mizí předměty ze scrapboxu. A podivují se také nad tím, že ony dlouho vyhlížené privátní servery, které jsou největším příslibem předplatného, vlastně vůbec nejsou soukromé servery, ale jen instance ve společném herním světě. Dochází tak k situacím, že kdo ve veřejném světě zlikviduje nepřítele a následně si vezme jeho loot, ten ve svém “soukromém světě” narazí na toto vylootované tělo také. Kromě toho mohou do vaší privátní instance vstoupit všichni z vašeho seznamu přátel, a to bez pozvání.

Tip na článek:  Fanoušek vyfoukl Bethesdě doménu pro Fallout 1st před nosem. Z autorů si tu dělá legraci

Bethesda opět vágně přislíbila zlepšení tohoto stavu a uvedla, že na problémech pracuje. Ale to už bylo pro hráče přeci jen příliš. Ve Falloutu 76 tak nyní dochází k řadě protestních akcí, kdy hráči nosí cedule s nápisem “bojkotujte Fallout 76”. Případně nahrávají na síť videa, ve kterých dávají Bethesdě palec dolů.

Mezi fanoušky dosavadní produkce Bethesdy pak sílí obavy z toho, že k podobným krokům se kdysi oblíbené studio uchýlí také v chystaných titulech Starfield nebo The Elder Scrolls 6.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 1 Prumer: 5]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

1
Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Upozornit na
Deav666
Host
Deav666

Výborný příklad, kdy věhlasná firma a skvělá hra padla na samé dno herního průmyslu. Při oznámení na loňském festivalu E3, že se jedná experiment, tak to je snad jediné, v čem dodrželi slovo. Každá zpráva o F76 je jen další poděl zbývající komunity. Netvrdím, že jiné firmy jsou bez škraloupu, ale za peníze očekávám něco víc…